De oorsprong van het Goudse Viswijvenkoor

Bij vissersvrouwen denkt u op het eerste gezicht misschien niet zo snel aan Gouda. Toch waren vissers en vissersvrouwen ook buiten de kustplaatsen te vinden. Aan de Visbanken in het hartje van Gouda boden de vissersvrouwen hun waar te koop aan. Gouda is niet de enige stad die kan pronken met een eigen Viswijvenkoor. In Nederland zijn verschillende Viswijvenkoren opgericht. Viswijvenkoor Gouda onderscheidt zich echter door de unieke combinatie van traditionele vissersliederen en modern materiaal.

Zingen over .....
Wij putten onze inspiratie uit de tijd van de zeebonken, piraten, kapers en vissersvrouwen. We zingen over het lange wachten, de terugkeer van de visser, het harde bestaan van een vissersvrouw en over gelukkige, ongelukkige, verboden en verloren liefdes. Er is niet alleen ellende in het viswijvenbestaan. We zingen ook vrolijke en ondeugende liedjes, met soms een hele grote knipoog naar alle aspecten van het dagelijkse leven. Laat u verrassen door ons repertoire van traditionele en moderne liedjes.
Direct contact met het publiek is de grote kracht van ons koor. Zingen op podia doen we niet graag, want we houden de afstand tot ons publiek, graag zo klein mogelijk. Om die reden vinden we versterkt zingen, dus met microfoons, niet passen bij ons koor.
We zingen met 30 vrouwen en worden begeleid, door 2 vrouwen op de accordeon, en 1 vrouw op de dwarsfluit en 1 vrouw op de klarinet.